torstai 7. heinäkuuta 2016

Helppo itsetehty jäätelö


Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin itse tehtyä jäätelöä. Ja oli muuten hyvää! Tein aidolla vaniljalla ja suklaalla maustettuja jäätelöitä. Ystäväni totesi, että vaniljajäätelö maistui juuri siltä, miltä aidolta vaniljalla maustetun jäätelön kuuluisikin maistua.




Tässä ohje perusjäätelöön, jota voit sitten itse lähteä maustamaan haluamallasi tavalla. Ohjeesta tulee jäätelöä n. 0,75 - 1 l. Ohje on peräisin Confetin blogista.

4 dl vispikermaa
1 prk (n. 400 g) kondensoitua maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kaada kondensoitu maito ja glukoosisiirappi joukkoon ja sekoita varovasti. Kaada purkkiin tai jäätelömuotteihin ja anna jähmettyä pakkasessa yön yli.

Makujäätelöä saat lisäämällä perusjäätelömassaan esimerkiksi seuraavia ainesosia:

aidolla vaniljalla maustettu jäätelö:
0,5-1 tl vaniljajauhetta tai 1 vaniljatangon siemenet (ei siis vaniljasokeria!)

suklaalla maustettu jäätelö:
150 g tummaa suklaata sulatettuna

Huomaa, että mausteet on mitoitettu koko annokselle. Jos siis teet yhdestä annoksesta kahta eri makua, kuten minä, puolita mausteiden määrä.

Glukoosisiirappia ja vaniljajauhetta saa isommista ruokakaupoista.

Kuvissa olevat jäätelöpuikot tein Ikean jäätelömuotteihin. Tuon kokoisia puikkoja yhdestä annoksesta olisi tullut varmaan n. 15 kpl.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti