tiistai 5. huhtikuuta 2016

Pilkukas pääsiäismunakakku


Kevät on mielestäni yksi inspiroivimmista vuodenajoista kakkujen tekemisessä. Minulla oli kakkuideoita kevääksi, mutta lähinnä ajanpuutteen vuoksi en ole niitä ehtinyt tekemään. Tähän kakkuun sitten yhdistelin erilaisia elementtejä ideoimistani kakuista. Kakussa yhdistyvät Pyhän Patrikin päivä minttuisine makuineen ja väreineen, pääsiäisen "speckled egg cake" ja oma syntymäpäiväni.




Kakun ohjeesta tulisi juurta jaksaen selitettynä vaikka kuinka ja pitkä, joten laitan tähän pääkohdat tiivistetyssä muodossa:

pohja: suklaakakku tämän reseptin mukaisesti (vuoat 18 cm x 2)
täyte: Marianne-täyte tämän reseptin mukaisesti (puolitoista kertaisena)
kuorrutus: normi sokerikreemi Kelly Green -pastavärillä värjättynä
pilkut: 1 rkl tummaa kaakaojauhetta + 2 rkl piparminttuesanssia sekoitettuna ja vesivärisudilla kakkuun ruiskittuna
suklaakuorrutus: 100 g tummaa suklaata ja 50 g voita vesihauteessa sulatettuna ja sekoitettuna
suklaamunat: kaupan valmiita suklaisia linnunmunia



Tykkään mintusta ja tämä kakku taisi olla paras koskaan tekemäni ja/tai syömäni mintun makuinen täytekakku. Tuo pohja on AIVAN ihana! Jatkossa teen kaikki suklaakakut tuolla ohjeella. Kakkua voisi syödä sellaisenaankin eikä se kaipaa kostutusta, koska on jo itsessään kostea.






1 kommentti:

  1. Ihanan pirteä kakku ja kuulostaa mielettömän hyvältäkin!

    VastaaPoista