perjantai 13. helmikuuta 2015

Red Velvet -piparit

Red Velvet -kakku on yksi suosikkileivonnaisista. Red Velvet -fanina olen kiinnostunut kokeilemaan kakun lisäksi erilaisia Red Velvet -leivonnaisia, joita löytyykin maailmalta jos jonkinlaisia.


Näin ystävänpäivän kunniaksi lähdin kokeilemaan Red Velvet -pipareita. Olikin onnistunut kokeilu! Kerrassaan oivallisen makuisia. Suomalainen silti ihmettelee, miksi piparin väri on punainen ja maku suklainen. Näistä pipareista voikin huoletta jättää punaisen värin pois, jolloin saa ihastuttavia suklaapipareita.


Meillä ”kärsitään” paksujen pipareiden kompleksista. Siksi kaikista pipareistani tulee melkein aina ohkaisia, vaikka ei olisi tarkoituskaan. Kuvissa olevat piparit ovat myös ohkaisia ja melko rapeita. Näiden pipareiden kohdalla sanoisin kuitenkin, että paksuus on valttia! Tein lopputaikinasta reilusti paksumpia pipareita ja tykkäsin kovasti. Jenkit kuvailisivat paksun piparin koostumusta sanalla ”chewy” Mitä paksumpi pipari sen parempi koostumus!



n. 70-100 kpl piparin koosta riippuen

225 g (suolaamatonta) voita
4 ¾ dl tomusokeria
1 muna
½ dl piimää
1-2 tl geelimäistä punaista elintarvikeväriä
7 ¾ dl vehnäjauhoja
1 ¼ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
½ tl valkoviinietikkaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kreemimäiseksi. Lisää muna, elintarvikeväri ja piimä. Vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola erillisessä kulhossa ja vatkaa ne muutamassa erässä kosteiden aineiden joukkoon. Lisää lopuksi valkoviinietikka. Sekoita taikina hyvin. Nosta jääkaappiin kovettumaan n. tunniksi tai kunnes taikina on kovettunut.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kaulitse taikina jauhotetulla leivinalustalla ½-1 cm:n paksuiseksi ja painele haluamallasi muotilla. Paista uunissa keskitasolla pipareiden koosta ja paksuudesta riippuen n. 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä. Syö sellaisenaan tai koristele valkoisella pikeerillä.




Muutama huomio:
  • Voit käyttää myös tavallista voita tai margariinia. Jätä silloin ylimääräinen suola pois taikinasta. Piparit pitävät uunissa paremmin muotonsa mikäli käytät suolaamatonta voita.
  • Elintarvikevärinä suosittelen käyttämään geelimäistä pastaväriä, koska sitä tarvitaan vähemmän kuin nestemäistä väriä. Samalla minimoit taikinan kosteuden. Nestemäistä väriä voi kuitenkin myös kokeilla. Laita väriä silloin n. 2 rkl.
  • Kun olet vatkannut elintarvikevärin taikinaan, taikinan punaisen sävy on vaaleahko. Älä lisää kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ylimääräistä väriä, sillä kaakaojauhe muuttaa punaisen sävyn tummanpunaiseksi ja taikina muuttaa näin ollen väriä radikaalisti. Jos taikina on mielestäsi liian vaaleaa siinä vaiheessa, kun olet sekoittanut kaikki ainekset sekaisin, voit lisätä väriä hiukan.
  • Kun olet sekoittanut kaikki ainekset taikinaan, taikina voi olla melko pehmeätä. Siksi taikina on tärkeää laittaa jääkaappiin kovettumaan. Kylmää taikinaa on huomattavasti helpompi käsitellä.

Resepti on muokattu parin amerikkalaisen reseptin pohjalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti