tiistai 11. marraskuuta 2014

Suklaiset kurpitsacookiet

Mikäli et ole vielä tutustunut kurpitsaleivonnaisiin, tässä on yksi hyvä ohje, josta voi aloittaa tutustumisen. Nämä cookiet eivät maistu kurpitsalta, vaan kurpitsaleivonnaisissa käytettäviltä mausteilta. Kurpitsacookieiden ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka, tässä yksi versio muiden joukkoon.

Vanhempani olivat käymässä, kun kokeilin ohjetta. He eivät olleet maistaneet vielä yhtäkään kurpitsaleivonnaista eivätkä hekään minun tavoin syö normaalisti kurpitsaa. Annoin heidän maistaa ensin hiukan taikinaa. Sen seurauksena he kyselivät malttamattomina, koska itse cookiet ovat valmiita. Kun cookiet sitten tulivat uunista, he eivät jaksaneet odottaa niin kauaa, että cookiet olisivat jäähtyneet kunnolla. Useampi cookie olisi mennyt saman tein.

Kerta toisensa jälkeen kurpitsaleivonnaiset hurmaavat.


 

SUKLAISET KURPITSACOOKIET

18 kpl

115 g (suolaamatonta) voita sulatettuna
0,5 dl / 50 g vaalea tai tummaa muscovadosokeria, myös ruokokidesokeri käy
1,25 dl / 100 g sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
3,5 dl / 190 g vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
0,25 tl leivinjauhetta
0,25 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
0,25 tl muskottipähkinää
0,25 tl neilikkaa
0,25 tl maustepippuria
100 g maitosuklaahippuja tai karkeasti pilkottua maitosuklaata

Yhdistä sulatettu voi ja sokerit. Sekoita vispilällä, kunnes sokeripaakut ovat sulaneet ja seos on tasaista. Lisää kurpitsasose ja vispilöi tasaiseksi.

Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja mausteet. Kaada kosteat aineet jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi lähes kaikki suklaahiput ja kääntele ne sekaisin. Jätä hippuja hiukan koristelua varten! Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Tee taikinasta ensin 18 palloa ja asettele leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Cookiet eivät leviä uunissa kovinkaan paljon, joten painele pallot littaniksi. Cookieita voi painella littaniksi heti uunista ottamisen jälkeenkin, mikäli ne eivät ole litistyneet tarpeeksi.

Paista uunin keskitasolla 8-10 min. Varo paistamasta liikaa, etteivät cookiet kuivu. Koostumuksen on tarkoitus olla hieman sitkeä, ”chewy”. Kun otat cookiet pois uunista, voit ripotella loput suklaahiput niiden päälle. Anna cookieiden jäähtyä vähintään tunnin verran ennen herkuttelua.


Vinkki:
Cookieissa voi käyttää myös ns. kurpitsamaustetta, jota voi tehdä myös itse. Tässä reseptissä voit korvata muskottipähkinän, neilikan ja maustepippurin 1,5 tl:lla kurpitsamaustetta.

3 rkl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl muskottipähkinää
1,5 tl maustepippuria
1,5 tl neilikkaa

Sekoita aineet keskenään. Säilytä maustepurkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti