torstai 30. lokakuuta 2014

Minttudomino -kuppikakut



Olen törmännyt useita kertoja ulkomaisissa leivontablogeissa mintunmakuisia täytekeksejä sisältäviin kuppikakkuihin. Minttu ja suklaa ovat suosikki makuyhdistelmäni! Vihdoin ehdin toteuttaa oman versioni kyseisistä kuppikakuista.

Päällepäin nämä kuppikakut näyttävät aivan tavallisilta. Sisällä on kuitenkin hauska yllätys ;)






12-15 kpl

kuppikakut:
50 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1,25 dl maitoa
1 kananmuna
12-15 mintunmakuista Domino-keksiä

kuorrute:
225 g huoneenlämpöistä suolaamatonta voita
7 dl tomusokeria
1,5-2 rkl maitoa
1 tl mintunmakuista aromia
vihreää elintarvikeväriä
2-6 mintunmakuista Domino-keksiä

koristelu:
6-8 mintunmakuista Domino-keksiä

lisäksi:
tukevia (paperisia) muffinivuokia
pursotinpussi
pursotintylla


Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Mittaa voi, sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola kulhoon. Vatkaa ainekset sekaisin eli kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat sekoittuneet.

Sekoita maito ja muna haarukalla erillisessä astiassa. Kaada puolet munamaidosta muiden aineiden joukkoon. Vatkaa, kunnes seos on tasaista eikä siinä ole kokkareita. Kaada loput munamaidosta taikinaan ja vatkaa taikinaa vielä pari minuuttia. Varo vatkaamasta liikaa.

Asettele muffinivuoat muffinipellin koloihin tai uuninpellille. Laita yksi Domino-keksi vuokien pohjalle. Lusikoi taikina vuokiin niin, että noin kolmasosa vuoasta jää tyhjästä. Paista uunissa 20-25 min. Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan.

Valmista kuorrute. Vatkaa voi vaaleaksi. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista voin joukkoon ja vatkaa sekaisin. Lisää loput siivilöidyt tomusokerit ja vatkaa sekaisin. Lisää maito ja vatkaa vielä viitisen minuuttia. Sekoita joukkoon minttuaromi ja vihreä elintarvikeväri. Murskaa 2-6 Domino-keksiä mahdollisimman pieneksi ja sekoita voikreemiin. Lusikoi valmis voikreemi tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kreemi kuppikakkujen päälle. Leikkaa Domino-keksit puoliksi ja asettele kuppikakkujen päälle.

 
Vinkkejä:
  • Voit vaikuttaa kuppikakkujen päälle tulevan kuorrutteen makuun Domino-keksien määrällä. Mitä enemmän keksejä laitat, sen suklaisempi mausta tulee. Jos haluat, että kuorrutteessa näkyy vihreän sävy, laita keksejä vähemmän.
  • Voit käyttää kuorrutteessa myös tavallista voita tai margariinia, mutta se tekee kuorrutteesta vähän raskaampaa.
  • Mikäli sinulla ei ole kuorrutteen pursottamiseen tarkoitettua terää eli tyllaa, voit pursottaa suoraan pursotuspussista ilman tyllaa.

1 kommentti:

  1. Voi miten komeita ja taatusti herkullisia! Tässähän iskee herkku-nälkä :)

    VastaaPoista