sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kurpitsawhoopiet



KURPITSAWHOOPIET

Huom. Kuvissa olevat leivokset ovat hieman suurempia mitä ohjetta noudattamalla tulee, sillä tein leivoksia vain 12 kpl.
Itselleni näistä leivoksista tuli mieleen makunsa puolesta banaanimaiset leivonnaiset. Näissäkään leivonnaisissa ei maistu kurpitsa ;)
Täytteeksi käy hyvin myös tavallinen sokerikreemi tai tuorejuustokuorrute.

18 kpl

4,75 dl ruokokidesokeria
2,5 dl rypsiöljyä
3,5 dl kurpitsasosetta
2 munaa
7 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,25 tl neilikkaa
0,25 tl valkopippuria
1,5 tl inkivääriä

täyte:
1 munanvalkuainen
2 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
4,75 dl tomusokeria
175 g voita huoneenlämpöisenä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Sekoita ruokokidesokeri ja rypsiöljy sekaisin lusikalla. Lisää kurpitsasose ja munat ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Sekoita loput aineet vehnäjauhoista alkaen sekaisin erillisessä kipossa. Lisää jauhoseos märkien aineiden joukkoon. Sekoita varovasti vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet.

Laita taikina pursotuspussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratuille uuninpelleille 36 pyöreää taikinakasaa (tai tee kasat kahden lusikan avulla tai käytä whoopie-peltiä). Jätä leviämisvaraa. Paista uunissa n. 10-12 min. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Käytä pöytävatkainta mikäli mahdollista, sillä käsikäyttöisellä sähkövatkaimella aikaa kuluu. Laita munanvalkuainen, maito, vaniljasokeri ja puolet tomusokerista kulhoon ja vatkaa niitä useita minuutteja, kunnes seos on muuttunut kermaiseksi ja kevyeksi. Lisää sitten loput tomusokerit ja voi. Vatkaa vielä n. 8-10 min, kunnes kreemi on hyvin kuohkeaa ja kevyttä.

Parhaimman lopputuloksen saat, jos laitat kreemin pursotuspussiin ja pursotat siitä whoopie-leivoksiin. Leivokset ovat parhaimmillaan samana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti