torstai 16. lokakuuta 2014

Kurpitsakääretorttu

Helsingin Sanomissa kysyttiin jokin aika sitten, joko suomalaisiin alkaisi iskeä kurpitsahulluus. No minuun on ainakin iskenyt. Kurpitsapiirakoita tehdessäni innostuin kokeilemaan muitakin kurpitsaleivonnaisia ja muutama ohje odottaa vielä kokeilua.

Tämä kurpitsakääretorttu on yksi parhaimmista ja mehevimmistä kääretortuista mitä olen koskaan syönyt! Kerrassaan ihastuttavaa. Muistuttaa kovasti porkkanatortun tapaista leivonnaista. Ja mikä parasta, ei maistu kurpitsalta. Jos haluat kokeilla yhtä kurpitsaleivonnaista, kokeile tätä.



KURPITSAKÄÄRETORTTU

pohja:
3 munanvalkuaista
3 munankeltuaista
2,5 dl sokeria
1,75 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl suolaa

täyte:
200 g tuorejuustoa
25 g voita huoneenlämpöisenä
2,25 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa munanvalkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa. Jätä vaahto odottamaan.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset, kunnes väri on vaaleankeltainen ja koostumus on paksu ja kermaisa. Lisää toinen puoli sokerista ja kurpitsasose vähitellen vatkaten keltuaisten joukkoon. Vatkaa, kunnes kaikki ainekset ovat yhdistyneet hyvin. Yhdistä valkuais- ja keltuaisvaahdot varovasti keskenään.

Yhdistä jauhot, sooda, kaneli ja suola. Kääntele jauhoseos varovasti kurpitsaseokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista uunin keskitasossa n. 12-15 min. Kumoa kääretorttulevy tomusokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Valmista täyte. Vatkaa kaikki täytteen aineet keskenään sekaisin. Levitä jäähtyneen torttulevyn päälle, kääri rullaksi ja laita toviksi jääkaappiin. Sihtaa halutessasi vielä tomusokeria kääretortun päälle ennen tarjoilua.

1 kommentti: