lauantai 17. marraskuuta 2012

Limejuustokakku kihlajaisiin

Kihlajaisiin pyydettiin juustokakku, jonka makuna voisi olla vaikka lime tai mustikka. Halusin kokeilla limen makuista, sillä innostuin kesällä kyseisestä hedelmästä.

Lisätoiveena oli, että kakussa otettaisiin huomioon diabeetikot. Jätin siksi valkosuklaan pois, vaikka muuten olisin laittanut sitä mielelläni.

Kuva on tarkoituksella vähän utuinen, sillä jouduin nappaamaan kuvan kiireessä eikä lopputulos ollut paras mahdollinen.





Katselin netistä erilaisia ohjeita ja lopulta päädyin seuraavaan luomukseen:

Limejuustokakku (n. 20 cm:n vuoka)

pohja:
175 g Digestive-keksejä
50 g margariinia tai voita

täyte:
4 liivatetta
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munanvalkuaista
1 dl sokeria (tai hiukan vähemmän hedelmäsokeria)
2 tl vaniljasokeria
½ dl limettimehua

kiille:
3 liivatetta
½ dl limettitäysmehua + 2 dl vettä
½ dl sokeria tai maun mukaan
vihreää elintarvikeväriä

Pohja: Murskaa keksit, sulata rasva. Sekoita keksit ja rasva, painele vuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto kermavaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-tuorejuustovaahto ja valkuaisvaahto. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta/kuumenna mikrossa limettimehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivate täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.

Kiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita limettimehu, vesi ja sokeri. Lisää mehuun haluttu määrä elintarvikeväriä. Kuumenna mehusta n. ½ dl ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivatemehu muun mehun joukkoon ja sekoita. Kaada varovasti tai lusikoi mehu hyytyneen täytteen päälle. Laita hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti